Van 11 tot en met 18 april 2015 organiseert Beyond Now in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit een studiereis naar Zuid-Korea. Op ons programma staan de smart city New Songdo en de nabijgelegen wereldstad Seoul. Deze studiereis vindt mede plaats in het kader van het Parallel 52 uitwisselingsprogramma tussen Nederland en Canada. Deelnemers komen dan ook uit beide landen.

New Songdo is de eerste echte digitale stad ter wereld. In tien jaar gegroeid van nul naar 65.000 inwoners. En allemaal met een smartcard. In New Songdo staat of valt alles namelijk met het slimme technologiebedrijf Cisco Systems. Alles is met alles verbonden. De hardware in deze meest bekabelde stad ter wereld biedt ongekende mogelijkheden in de diensteneconomie. Denk aan efficiënte zelfregulerende verkeersstromen, preventieve virtuele zorg of smart shopping. En daarmee is deze smart city ook platform voor interessante nieuwe allianties tussen bedrijven, consumenten en netwerken. Wat kunnen we er in Nederland van leren? Wat wíllen we er in Nederland van leren? Welke doelgroepen spreekt dit eigenlijk aan?

Als smart city is New Songdo ook een zeer duurzame stad, in ieder geval waar het gaat om groen en energiegebruik. De technologie maakt het enerzijds mogelijk om zeer efficiënt om te gaan met energie en anderzijds biedt de insteek veel kansen om steeds de nieuwste systemen te kunnen toepassen. Waar bijvoorbeeld op het vlak van zonnecellen er jaarlijks nieuwe doorbraken zijn in goedkopere en beter renderende systemen is hier vanuit de organisatie van New Songdo eenvoudig op in te spelen.

tri-bowl

In Seoul gaan we in op de snelle stedelijke ontwikkelingen die de stad doormaakt sinds het WK voetbal in 2002. Dat doen we door bezoeken te brengen aan de meest recente herontwikkelingsgebieden in de stad, ons in te leven in hoe Koreanen wonen en hoe ze omgaan met vergrijzing. Tussendoor en als referentie bezoeken we het Koreaanse werelderfgoed Changdeokgung Palace en de hippe wijk Gangnam (bekend van zanger PSY).

Ons van dag tot dag programma (in hoofdlijnen):

Vertrek vanaf Schiphol op zaterdagavond 11 april 2015 en aankomst op zondagmiddag in Zuid-Korea. In de middag acclimatiseren we tijdens een wandeling met gids door het Central Park in  New Songdo met onder meer een bezoek aan de Tri-Bowl.

Op maandag spreken we met de City of Incheon, waartoe New Songdo behoort, kijken we met AnL Studio naar hun container sterrenwacht en bezoeken we met ontwikkelaar Gale het Songdo International Business District.

De dinsdagochtend staat in het teken van Cisco Systems en hun technologische aanpak. In de middag bezoeken we een zorgproject en de woningbouw aan de Canal Walk en de Northeast Asia Trade Tower van Kohn Pedersen Fox Associates.

Op woensdag nemen we een kijkje bij mensen thuis, beoeken we de International Tower en de bijzondere nieuwbouwwoningen aan de Jack Nicklaus Golf Club. Daarna reizen we af naar Seoul.

Op donderdag gaan we in gesprek met het Korea Smart Grids Institute en bezoeken we de door het Nederlandse ArchitectenConsort ontworpen GT Tower.

Vrijdag is de dag voor het themapark Robotland (alwaar we in gesprek gaan over de toekomstige rol van robots in het dagelijks leven), de Samsung Model Home Gallery en het Changdeokgung Palace, waarna we het vliegtuig terug naar Amsterdam nemen.

De prijs voor deze boeiende studiereis bedraagt Euro 4.150 (excl. BTW) bij verblijf in een 1-persoonskamer of Euro 3.800 (excl. BTW) bij verblijf in een 2-persoonskamer (indien beschikbaar). Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of klik Programma en inschrijfformulier studiereis New Songdo 2015 hier voor het inschrijfformulier studiereis New Songdo.

education_and_international_schools_in_seoul


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

2 reacties

gerard tolner · 21/01/2014 op 12:49

misschien ook interessant om de eindhovense phileas bus in koreaanse versie te zien in Sejong :
http://seoulandkorea.blogspot.nl/2012/11/new-generation-of-trams.html
http://www.bimodaltram.com/eng/

alex · 03/02/2014 op 13:53

Dank je wel Gerard voor de tip. Interessant en zeker waard om te kijken of we er een plek voor kunnen vonden in het programma

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.