De komende week organiseert Beyond Now een studiereis naar Kopenhagen, Malmö en Lund. Dat doen we in opdracht van de projectgroep Ouderenzorg in Toekomstperspectief, een initiatief van enkele Gelderse zorgorganisaties.

Onze reis speelt zich voornamelijk in Kopenhagen af, de hoofdstad van een land waar de ouderenzorg net iets anders is vormgegeven dan bij ons. En we maken een uitstapje over The Bridge naar Zweden, naar Malmö en het nabijgelegen Lund.

We bezoeken vanzelfsprekend enkele zorgorganisaties, maar nemen ook de ruimte om aan de randen van het speelveld inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld bij een wetenschappelijk bureau en een universiteit, om daar te spreken over hun visies op de toekomst van de ouderenzorg. Maar ook hopen te leren van twee recente, en succesvolle start-ups die respectievelijk werken aan de voorkoming van voedselverspilling en aan de gezondheid van de werknemers in de zorg zelf. In dit soort gesprekken gaat het over het vormgeven van een organisatiemodel. Tot slot vergeten we de lokale overheden (voor de structurering en financiering) en de vrijstaat Christiania natuurlijk niet.

Een mooie week voor de boeg!

En in maart staat onze studiereis naar de VS op het programma.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.