Vrijdag 6 november vond de Topontmoeting Zorg en Vastgoed plaats. Georganiseerd door Bouwend Nederland, Neprom, Aedes en IVBN. Zo’n 80 beslissers uit de corporatie-, bouw-, vastgoed- en zorgsector kwamen samen om kennis uit te wisselen over (de scheiding van) zorg en wonen en de extramuralisering. Een thema dat goed aansluit bij Senior Smart Living. Alex Sievers (Beyond Now) en Yvonne van Mierlo (Blauwhoed) vertelden in een workshop meer over het concept en het ontwikkelproces.

De doelgroep van Senior Smart Living is vitaal, actief en niet van plan om zich, bij het toenemen van de leeftijd, weg te laten zetten. Er was veel interesse voor onze eerste ontwikkeling binnen het concept: ParkEntree in Schiedam. Hier realiseren we in co-creatie met actieve senioren 90 op de doelgroep gerichte woningen, een prettige buitenruimte en een clubhuis. In de discussie was er veel aandacht voor het organiseren van het beheer en het daadwerkelijk creëren van een community. De insteek is om een te buurt ontwikkelen waarvoor de bewoners zelf verantwoordelijk zijn, waar sprake is van persoonlijk en gastvrij beheer. Uitwisseling en interactie zijn vanzelfsprekend. Daarmee geven we ruimte aan de wens van alle Nederlanders, en zeker ook de senioren, om een leven te kunnen leiden met betekenis.”

En in algemene zin: “Goed om onze ervaringen te delen met de sector, zodat er meer van dit soort ontwikkelingen komen. Daar is veel behoefte aan!”


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.