In april organiseren wij een studiereis naar Japan. In Tokyo, Kanazawa, Kyoto en de Blue Zone Okinawa gaan wij op zoek naar opvallende projecten die te maken hebben met wonen, welzijn, zorg of hospitality. Tegelijkertijd laten we onze hosts aldaar ook kennismaken met wat wij in Nederland zoals op deze terreinen doen. Afgelopen week was Yoko Matsuoka, hoogleraar in Tokyo, in Nederland om meer zicht te krijgen op ons zorglandschap.

Ons programma kende drie onderdelen: de ontwikkelingen in de verpleeghuiszorg, de fysieke verschijningsvorm van een nieuw verpleeghuis en de huisartsenpraktijk. Leuk om zo in gesprek te zijn en via vragen vanuit een totaal andere cultuur onze vanzelfsprekendheden nog eens tegen het licht te houden.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.