Mitch Coort, verbinder bij Woonpartners schrijft op LinkedIn: “De wijk Helmond-Oost is een mooie wijk. Met prachtige bewoners. Als we door de wijk lopen delen ze hun zorgen. De loszittende stoeptegel, het afval in de wijk, een tekort aan woningen voor hun kinderen, maar ook voor henzelf als ze later oud zijn. Maar ook de trots. Trots op de buren die ze al zo lang kennen, op het Hortensiapark of de ligging van de wijk langs het kanaal. 

Helmond-Oost is ook een wijk die aandacht verdient. In veel ‘lijstjes’ bungelt deze wijk onderaan vergeleken met de rest van Helmond. Op gezondheid, eenzaamheid of het veiligheidsgevoel. Er speelt veel: zowel vóór als achter de voordeur. En daar moeten we iets mee.

Daarom hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt aan plannen voor de wijk. Samen met de bewoners en partners. Om de bewoners de aandacht te geven die zij verdienen. Om de zorgen te verminderen, die zij zoveel hebben.

Inmiddels zijn de plannen goedgekeurd. De plannen voor de wijk zijn samengevat in de ruimtelijke visie Helmond Oost. Nieuwe woningen, de aanpak van de openbare ruimte en waar ook aandacht is gegeven aan de zorgen van bewoners. 

Maar we zijn er nog niet! Nee, juist nu gaan we doorpakken. Om samen met bewoners de wijk verder vorm te geven, zodat ze trots zijn op de wijk en met plezier daar wonen. Invulling te geven aan de plannen. Met bewoners en partners, gericht op de toekomst.”

De ruimtelijke visie die CB5 en Beyond Now samen hebben opgesteld is hieronder te downloaden.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.