Veel 60-plussers maken op een zeker moment de verhuisstap naar een gelijkvloers appartement. Een deel van deze groep doet dat met overtuiging, vanwege verleidende aspecten als comfort, uitzicht, veiligheid, gemak, prijs. Een ander deel doet dat bij gebrek aan een voor hen aantrekkelijk alternatief. En dat vinden wij spijtig. Want mensen moeten wat ons betreft altijd met enthousiasme en overtuiging voor een woning kunnen kiezen. Daarom hebben wij samen met 8A Architecten besloten om het woningassortiment in Nederland weer wat uit te breiden en … het initiatief genomen om Quokka Bungalow te ontwikkelen!

Compact wonen met de ruimtebeleving van een villa

Het idee voor Quokka Bungalow is voortgekomen uit een woonwens die wij inmiddels veelvuldig gehoord hebben van 60-plussers, maar die tegelijkertijd in onze beleving nog onvoldoende wordt opgepakt door de markt, namelijk: grondgebonden gelijkvloers en compact wonen met de ruimtebeleving van een villa. De doelgroep van Quokka Bungalow laat een ruime eengezinswoning / tweekapper / vrijstaande woning achter met teveel overbodige kamers nu de kinderen het huis uit zijn. Maar: “Van een enorme lap grond naar alleen een balkon vinden wij wel een hele grote overgang.” Of, heel concreet: “Waarom bouwen ze zo weinig bungalows?

Kostenbewust ontwerpen

In Quokka Bungalow wordt geïnvesteerd in de elementen die voor de doelgroep doorslaggevend zijn en bespaard op de zaken die voor deze doelgroep niet relevant zijn. Geen kwantiteit, wel kwaliteit. Het bebouwingsoppervlak van de Quokka Bungalow is 85 m2 tot 100 m2, naast een patio van 20 m2 tot 30 m2. BVO: 115 – 135 m2. Hoe de bungalows precies geschakeld zijn hangt af van de stedenbouwkundige context. Er is in het ontwerp voorgesorteerd op zowel rijtjes van geschakelde bungalows die gemakkelijk in te passen zijn binnen een regulier stratenpatroon, als op een specifieke schakeling voor inbreidingslocaties.

Een woningmarkt met echte keuze

Met Quokka Home en onze vraaggestuurde houding willen we bijdragen aan een woningmarkt waar mensen écht iets te kiezen hebben. Geen grijze muizen meer, oftewel woningen die geschikt zijn voor een zo groot mogelijke doelgroep, maar woningen die met ambitie en overtuiging zijn ontwikkeld, voor – en met – een specifieke doelgroep met hun eigen wensen en woondromen. Woningen waar bewoners uitermate trots op zijn en nog lang en gelukkig, gezond en betekenisvol kunnen leven.

Quokka: the happiest animal in the world

En waarom de naam ‘Quokka’? Omdat de quokka een extreem adorabel beestje is met precies de leefwijze die wij in de Quokka buurten willen faciliteren, namelijk: kleine families die bevriend zijn met andere families binnen hetzelfde grondgebied. En, door zijn eeuwige lach wordt de quokka ook wel “the happiest animal in the world” genoemd.

Voor meer informatie over Quokka Bungalow, ga naar de website www.quokkahome.nl.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.