Tijdens de manifestatie ‘Growing Green Cities’ op 6 oktober in Almere is het team “Nieuwe Oogst” uitgeroepen tot winnaar van de prijsvraag  ‘Biobased en natuurinclusief bouwen in Oirschot’ van de Rijksbouwmeester.

Impressie van het stedenbouwkundig- en landschapsplan voor het gebied De Kemmel bij Oirschot (Illustratie door De Urbanisten)


De prijsvraag in Oirschot is de eerste binnen het programma ‘Een nieuwe bouwcultuur’, waarmee het College van Rijksadviseurs het biobased en natuurinclusief bouwen wil stimuleren.

Aan de deelnemende teams werd gevraagd om een stedenbouwkundige en landschap­pelijke visie voor het gebied ‘De Kemmer’ in Oirschot, met eveneens aandacht voor de sociale, financiële en organisatorische invalshoek. Ook een ontwerp voor biobased en natuurinclusieve woningen in het gebied maakte deel uit van de prijsvraag. 

De jury sprak van een ‘sterke, integrale inzending met een overtuigende inclusieve benadering. De ontwerpers van het winnende plan Nieuwe Oogst willen cultuur en natuur opnieuw in harmonie brengen. We achten de kans op realisatie van dit plan het grootst en hebben hoge verwachtingen van de beleving en de educatieve werking die ervan uit kan gaan.’

Het team Nieuwe Oogst bestaat uit: De Urbanisten, Copijn, Level of Detail Architecten, ORGA architect, Bureau Veldwerk, AM Gebiedsontwikkeling, Alba Concepts, De Natuurverdubbelaars en Beyond Now.

Impressie uit het stedenbouwkundig plan ‘Een Nieuwe Oogst’ (Illustratie door A2 studio)


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.