Voormalige boomkwekerij Hettinga in Joure transformeert in een kleinschalig, groen, bijzonder en eigentijds woonbuurtje. Op een collectief erf komen twaalf karakteristieke en duurzame woningen: zes tweekappers en zes schuurwoningen. Op 9 november om 16:00 start de verkoop van Ons Groene Stekje, met een bijeenkomst in de kas op de locatie.

Ons Groene Stekje is net even anders dan een doorsnee buurt. Dat maakt de buurt ook zo leuk! In Ons Groene Stekje woon je niet aan een standaard straat, maar aan een erf. Geen doorgaand verkeer dus. Wel heel veel buitenruimte. Waaronder een gezamenlijke landschapstuin, waar je samen met je buren wat moois van maakt. Daardoor ben je als buren ook je net iets meer betrokken bij elkaar dan in een doorsnee buurt. En omdat de woningen direct of in de toekomst ook gemakkelijk levensloopbestendig te maken zijn, kun je hier zo lang wonen als je wilt. 

Alle woningen zijn éénlaags met kap, met de meeste leefruimte beneden. Ze hebben een natuurlijke uitstraling door gebruik te maken van houten gevelmaterialen. En alle woningen zijn gasloos en bijna energieneutraal, met een eigen warmtepomp en zonnepanelen op het dak. Goed voor het milieu én de portemonnee. 

Decennialang hebben Anno en Jeltsje Hettinga met veel passie en toewijding stekjes gekweekt op de locatie. Als het perceel straks is veranderd in een woonbuurt, voelen twaalf huishoudens zich verbonden met hun nieuwe groene stekje.

Bekijk het project op www.onsgroenestekje.nl.

Ons Groene Stekje is een initiatief van Beyond Now Project BV en UER Project BV, in samenwerking met ZILT architecten, Constructabouw BV, Buiten5, Bricks, Ingenieursbureau Meijer & Joustra BV, Antea, Groenewegen Notarissen en Fryslân Homes.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.