Attifa Zorg is een Utrechtse zorgorganisatie in oprichting. Attifa (Marokkaans voor genegenheid) Zorg heeft Beyond Now gevraagd hen te assisteren in het opstellen van hun bedrijfsplan en de positionering van de nieuwe organisatie.

Attifa Zorg werkt aan een breed pakket van (zorg)voorzieningen gericht op senioren met een islamitische cultuur. Deze groep mensen blijkt voor de reguliere zorg moeilijk bereikbaar door culturele verschillen, taal en de sterke informele zorg die vooral door de kinderen van islamitische zorgbehoevenden wordt ingevuld. Daarnaast is als gevolg van de vergrijzing sprake van ziektebeelden die in de islamitische cultuur in sommige gevallen vergezeld gaan met taboes. Tegelijkertijd is er ook de constatering dat het zorgaanbod achterblijft bij de wezenlijke vraag. Een interessante opgave derhalve.

Het brede pakket dat Attifa Zorg bereikbaar wil maken voor de genoemde groep senioren bestaat uit een woongemeenschap Qabila met 30 woningen, 2 maal 10 plaatsen dagopvang voor dementerenden Dar al Gair, een zorghotel Riyad met 10 kamers en een mogelijk daaraan gekoppelde vorm van thuiszorg. Elk van deze elementen is voor de islamitische senior in zekere zin onbekend.

En prachtige opdracht waaraan wij met veel plezier werken.

img68885a


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.