Gisteren gaven de Rijswijkse wethouders Marloes Borsboom (Duurzaamheid) en Ronald van der Meij (Volkshuisvesting) het startschot voor de bouw van ons unieke woonproject Geworteld Wonen in RijswijkBuiten. Met elkaar hebben bewoners en professionals (Gemeente, Inbo, Dura en Beyond Now) een van sloophout gemaakte boom geplant op het bouwterrein. Vervolgens werd de boom volgehangen met de persoonlijke vogelhuisjes van elk huishouden als symbool voor alle toekomstige woningen. En net als deze woningen zijn de huisjes allemaal even anders en horen toch bij elkaar. In de boom hangt ook alvast het eerste nieuwe straatnaambordje: Warmoestuin.

IMG_7814

Het was een prachtig moment, bijna vier jaar nadat Inbo en Beyond Now het initiatief hebben genomen voor het project, en zo’n drie en een half jaar na het eerste event op de Dag van de Architectuur in 2012. Toen stonden we gekleed in groene overalls tussen de laatste kassen van het oorspronkelijke tuinbouwgebied, met alleen een idee voor een woningproject. Met ons idee voor wonen en stadslandbouw wisten we de belangstelling te trekken van verschillende geïnteresseerden met wie we in de maanden daaropvolgend een proces van co-creatie hebben doorlopen. In die tijd haakten nieuwe mensen aan, vielen anderen af, wat heeft geleid tot de huidige groep kopers. De start bouw markeert de start van de bouw van de eerste 17 woningen. In de tweede fase waarvan de start bouw in het voorjaar van 2016 zal plaatsvinden is nog 1 laatste grondgebonden woning beschikbaar.

Klik hieronder voor een videofragment van de start bouw gemaakt door Omroep Rijswijk
Schermafbeelding 2015-11-03 om 11.45.34

 


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.