Senior Smart Living – een nieuw leefconcept in tijden van vergrijzing en participatie

Expertmeeting 29 november van 9.30 – 12.00 in Woudenberg

Beyond Now, Blauwhoed en Inbo werken samen aan het project Senior Smart Living, waarbij vastgoedbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance als mogelijke investeerder is betrokken.

Senior Smart Living is doorontwikkeling van het gedachtengoed van Seniorenstad, een visie op een comfortabele leefomgeving voor senioren. En met speciale aandacht voor leefbaarheid, duurzaamheid, mobiliteit en communicatie voor de mensen die de 55 gepasseerd zijn. Een gedachtengoed dat we inmiddels delen met enkele honderden geïnteresseerden in het project.

Senior Smart Living dus, in een tijd die vraagt om nieuw elan. Denk alleen maar aan de kwakkelende woningmarkt, de enorme hervormingen en bezuinigingen in welzijn en zorg en de tegelijkertijd grote vraag naar aantrekkelijke woningen en woonomgevingen voor senioren. Of aan de nieuwe generatie ouderen die graag zelf het roer in handen houdt, actief is en wil blijven, sociaal contact belangrijk vindt, betrokken is en dat gevoel wil delen met generatiegenoten, én ook bij elkaar wil wonen.

In Senior Smart Living zien wij een enorme kans om op onderscheidende en vooruitstrevende/innovatieve wijze in te spelen op de behoeften van 55-plussers en onze maatschappij in brede zin. Laten wij als professionals in het vak van wonen, bouwen en zorg voor dat elan zorgen, en samen met woonconsumenten de participatiesamenleving zijn.

Wij nodigen bestuurders en ambtenaren van gemeenten, regio’s, provincies en het rijk graag uit om op 29 november van 9.30 tot 12.00 kennis te maken met enkele toekomstige bewoners van Senior Smart Living. Naast hun verhaal nemen we u mee in de uitgangspunten van het concept achter Senior Smart Living, de nadere planontwikkeling en het ontwerp zoals dat ons voor ogen staat.

Programma
9.00 – ontvangst
9.30 – introductie door Alex Sievers (Beyond Now)
9.50 – het verhaal van Martin Anker (toekomstig bewoner)
10.10 – visie van een belegger door Peter Appeljan (Syntrus Achmea) en/of visie van een ontwikkelaar door Yvonne van Mierlo (Blauwhoed)
10.30 – het verhaal van Johanna Halfschepel (toekomstig bewoner)
koffiepauze
11.10 – ontwerp voor Senior Smart Living in Ede door Jeroen Simons (Inbo)
11.30 – meningen en gedachten
12.00 – afsluiting met een broodje

Bent u erbij? De expertmeeting vindt plaats in Woudenberg, op Landgoed Geerestein, Geeresteinselaan 57. Aanmelden kan door contact op te nemen met Beyond Now (Alex Sievers of Annelies van der Nagel) via resp. alex@beyondnow.nl / 06 50685175 en annelies@beyondnow.nl / 06 53793698


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.