Geworteld Wonen laat zijn wortels groeien in RijswijkBuiten

Woensdagavond 16 oktober jl. heeft de Gemeente Rijswijk de intentieovereenkomst getekend met Inbo Architecten voor het project Geworteld Wonen in RijswijkBuiten. Inbo Architecten heeft samen met de adviseurs van Beyond Now het initiatief genomen voor dit eerste Collectief Particulier Opdrachtgeverschap in RijswijkBuiten.

Geworteld Wonen brengt mensen bijeen die een passie delen voor tuinieren en stadslandbouw en biedt ruimte voor duurzaam en ecologisch leven. Inmiddels is het initiatief uitgewerkt tot een concreet plan bestaande uit 53 woningen in verschillende typen en categorieën op een eiland in de zuid-westelijke hoek van RijswijkBuiten. Het plan kent 21 grondgebonden hofwoningen, 12 grondgebonden boerderijwoningen, 17 appartementen en 3 penthouses in huur en koopsegmenten in verschillende prijsklassen, afhankelijk van te maken specifieke keuzes. De woningen in de boerderij kunnen ook zodanig geschakeld worden dat ze een woongroep vormen.

IMG_9769a

RijswijkBuiten
RijswijkBuiten is van start. De laatste grootschalige nieuwbouwlocatie in de regio Haaglanden bevindt zich aan de zuidkant van Rijswijk. Tussen nu en 2023 worden er 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en ‘t Haantje. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. Energiezuinig en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, standaard 2 parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied. www.rijswijkbuiten.nl

Matthijs
Matthijs is één van de toekomstige bewoners. “Ik ga iedereen die ik ken enthousiasmeren om te komen wonen want ik wil echt dat het er komt. Het is ook cool, dan loop je je eigen tuin in trek je de wortels uit de grond. Heerlijk vers en sappig.” En ook “ik ga een cursus volgen gericht op landbouw zodat ik m’n eigen onderneming kan starten! bijvoorbeeld in de schuur die in het plan getekend staat. En dan kan ik ook de andere bewoners helpen met tips over goed beheer van de grond”.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.