Stebru werkt aan een nieuwbouwplan op de legendarische Alcazar locatie in Puttershoek. De visie: een dorpse, gevarieerde en groene buurt, met ergens een iconische knipoog naar de voormalige discotheek. Toekomstige kopers én betrokken buurtbewoners denken mee. Beyond Now ondersteunt Stebru bij de cocreatiesessies.

Eind maart stond de eerste Meet&Greet gepland. En toen kwam corona… Met inzet van alle betrokken professionals hebben we de beoogde avond omgezet naar een digitale bijeenkomst. De wethouder trapte af met een vlog vanuit zijn woonkamer. Vervolgens namen de ontwikkelaar en architect RoosRos de gasten via een levendige presentatie mee in de plannen. Daarna konden mensen hun reactie kwijt via de online enquête over onder meer de opzet van de buurt, de architectuur en de openbare ruimte. Ook hebben we mensen voorgelegd hoe de persoonlijke herinneringen aan Alcazar vereeuwigd kan worden.

Complimenten aan Stebru, RoosRos en ontwerpbureau voor de buitenruimte Ars Virens, want er volgden een heleboel positieve reacties op de eerste plannen. Over het appartementengebouw zouden vooral omwonenden graag nog meer willen weten. Daarover gaan we aankomende week dus nader ‘in gesprek’. Later zoomen we in een digitale of fysieke sessie in op de verschillende woningtypen zelf. Wordt vervolgd!

Voor meer info over het project, zie https://www.stebru.nl/projecten/alcazar/


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.