Leuk! Beyond Now is uitgenodigd om haar ervaringen in het ontwikkelen van seniorenconcepten te delen met de Eilandsraadsleden van St. Eustatius, Bonaire en Saba. Dat doen we door te brainstormen aan de hand van een inleiding van onze kant. Het was met name ons project Senior Smart Living dat de aandacht trok van de drie bijzondere gemeenten in Caribisch Nederland. Want ook St. Eustatius (ofwel Statia zoals het vaker genoemd wordt), Bonaire en Saba krijgen te maken met een steeds ouder wordende bevolking. Vooral het segment 40-60 is relatief groot in omvang, wat betekent dat er binnen afzienbare tijd veel jonge en aanstaande senioren op de drie eilanden zullen wonen. Nu al inspelen op hun wensen en eisen is slim.

Vanzelfsprekend zal een woonconcept in Caribisch Nederland er anders uit gaan zien dan alhier in Europa. De doelgroep heeft mogelijk een iets andere leefstijl die wellicht om een in detail andere opzet vraagt. Ook maakt de omvang van de eilanden (Bonaire, als grootste van de drie heeft tenslotte slechts 14.000 inwoners) het nadenken over schaal en kleinschaligheid interssant. Tegelijkertijd biedt de setting van elk van de drie eilanden interessante combinaties met toerisme of, zo mogelijk nog uitdagender, een uitwisseling met Nederlanders die alhier in een vergelijkbaar woonconcept willen wonen. De lijn in onze inleiding zal in ieder geval de ondernemende senior zijn, die we als professional faciliteren in de kwaliteit van het leven en die we daarmee stimuleren er voor zijn omgeving te willen zijn.

img10-3884


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.