Verslag Studiereis naar Vancouver en Phoenix
Voor de zestiende keer organiseerde Alex Sievers een studiereis naar Noord Amerika. Met als thema’s gebiedsmarketing, lifestyle management en placemaking waren onze bestemmingen Vancouver in de Canadese provincie British Columbia en Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona. Twee geheel verschillende steden, in verschillende klimaatzones en in culturen die ook nog wel wat van elkaar verschillen. Waar de VS zich wat makkelijker op de borst klopt is Canada net iets bescheidener. Waar er in Vancouver een algemeen besef is voor gezondheid en duurzaamheid is dat in Phoenix nog in opkomst. Waar de Amerikanen al snel vol passie werken aan waar ze voor staan, zijn de Canadezen nog wat meer zoekende.

Overeenkomsten zijn er ook. Beide steden doen het economisch goed. Phoenix met name als plek waar senioren massaal naar toe trekken. Vancouver is juist de plek waar Chinezen en Koreanen binnenstromen. Beide landen hebben ook oog voor de wensen en eisen van allerlei doelgroepen. Ze weten wat hun doelgroepen willen en spelen daar bewust op in. En dan maakt het niet uit of die doelgroep jong is of oud, minder of meer te besteden hebben, met gelijkgestemden willen zijn, willen wonen, werken of recreëren, of juist niet. Ze zijn allemaal te bedienen met een toegesneden woonbuurt, een café in een upcoming omgeving, een toeristisch highlight, een multi-use highrise in een buitenwijk of een zorgcommunity. Verzin het maar.

Zowel Vancouver als Phoenix zijn steden waar natuurliefhebbers graag wonen. In Vancouver nodigen de bergen, de zeearm Vancouver Sound en iets verderop de oceaan uit om op pad te gaan. In Phoenix is het hiken in de omliggende woestijn een hobby onder jong en oud. En het moet gezegd, die woestijn in Arizona is echt fabelachtig mooi, zelfs als je de Grand Canyon even buiten beschouwing laat. Zo ligt Camelback Mountain middenin de agglomeratie van 4,2 miljoen mensen. Lekker wandelen tussen cactussen van een meter of acht hoog is een geliefd weekenduitje.

Meer lezen?
Klik hier voor Vancouver
Klik hier voor Phoenix
Klik hier voor info over de studiereizen die Beyond Now organiseert.
Klik hier voor de blog van één van de deelnemers aan de reis, Willeke Janssen


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.