Een mooie nominatie in de prijsvraag Who Cares!

Beyond Now heeft samen met ZILT architecten, VIVO+, Dura Vermeer Hengelo en Aalberts Ontwikkeling een plan ingediend voor de Oosterparkwijk in Groningen. We zijn geëindigd bij de laatste vijf. De aankomende tijd zullen we onze blik openstellen voor deze en andere locaties in Nederland om ons bijzondere plan uit te rollen.

See me, Feel me, Touch me, Heal me – TOMMY staat voor een hoogwaardige kwaliteit van leven. Voor een omgeving waarin mensen bewuster en gezonder leven. Elkaar ontmoeten. Genieten. En van betekenis zijn. Met een uniek pakket van woningen, voorzieningen, diensten en een aantrekkelijke openbare ruimte voegt TOMMY een wel heel bijzonder stukje binnenstad toe. Toegankelijk voor iedereen. Met als centrale plekken de recreatiehaven en de kas in de groene stadstuin – voor werken, horeca, cursussen en allerhande (spontane) initiatieven.

TOMMY’s kernwaarden: gezondheid, gastvrijheid en innovatie. Mensen gezond houden en maken (preventie!). Bewoners en bezoekers het gevoel geven dat ze er mogen zijn. En gebruik maken van de nieuwste toepassingen en inzichten op technisch en sociaal vlak.

TOMMY creëert een leefmilieu dat alle zintuigen prikkelt. In een diffuus en verrassend landschap met zo min mogelijk grenzen kun je heerlijk dwalen en word je verleid en uitgedaagd om te bewegen.

Het organisatiemodel van TOMMY staat als een huis. Sterke lokale en (inter)nationale partners hebben zich aan TOMMY verbonden. Samen met hen en bewoners maken we van TOMMY een nieuwe, verbindende en toonaangevende hotspot voor wijk en stad!

TOMMY is… wonen, anderhalvelijnszorg, (zorg)hotel, stadslandbouw in containers en kassen, ruimte voor initiatieven, eet- en drinkgelegenheden, creatieve werkplekken en ateliers, wellness, fitness, recreatiehaven, veel groen, aantrekkelijke routes, smart-parking, bewegingsapp, wijkkart, beheer en hospitalitymanagement.

De plannen voor TOMMY hebben een stedelijke allure op het menselijke schaalniveau. Deze opzet is een bewuste keuze om meer impact te genereren en kwaliteit in de wijk te brengen voor een brede doelgroep. Voor jong en oud. Voor alle leefstijlen. TOMMY, daar wil je deel van uitmaken!

Download hier de twee panelen met de beelden van TOMMY als onderdeel van onze inzending voor Groningen.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.