De 4e juni was het wederom een drukte van jewelste in het Tudorhouse. Nog een laatste keer voor de zomervakantie komen geïnteresseerde bewoners en betrokkenen bij de ontwikkeling van Tudorpark bij elkaar om verder na te denken over ‘Vitaal ouder worden in Tudorpark’. Een beeld dat behoorlijk tot de verbeelding spreekt…mede door de bijzondere architectuur van het gebied én de kans om mee te denken over de ontwikkeling. Beyond Now begeleidt voor Ymere het cocreatieproces.

De vorige keer hebben bewoners al hun woonwensen en eisen gedeeld. Dat zijn in elk geval zaken als gelijkvloers wonen, een ‘gemakkelijke’ of ‘comfortabele’ woning, “een woning waar ik onbezorgd oud kan worden”, beweegruimte en weinig onderhoud. Een appartement of cottage/bungalow wordt het meest gewaardeerd als woningtype, met daarbij een behoorlijk duidelijk wensenlijstje waar het gaat om uitstraling, indeling, comfort en buurtbeleving. Die ideale woning mag ook best wat kosten…

Ymere heeft onderzocht waar en hoe de wensen van deze doelgroep binnen het plangebied een plek kunnen krijgen. Ook zijn de eerste ontwerpen met bewoners gedeeld. Op basis van alle bevlogen reacties gaat het ontwikkelteam de aankomende zomer aan de slag met de verdere uitwerking. Na de zomer een terugkoppeling…begin 2017 de eerste Vitaal-ouder-worden woningen in verkoop. Uiteraard met een VIP-regeling voor alle mensen die de afgelopen sessies actief hebben meegedacht.

Voor meer informatie over Tudorpark: www.tudorpark.nl


3 reacties

P. Van Leeuwen · 28/09/2016 op 06:01

Wij zijn ingeschreven bij Tudorpark maar wij horen niets meer
Wanneer is er weer een bijeenkomst ?

    Alex Sievers · 28/09/2016 op 08:10

    Beste P. van Leeuwen,
    Ymere is momenteel druk bezig met het uitwerken van de plannen. Zodra zij een stap verder zijn nemen zij weer contact op met de deelnemers van de sessies.
    Hartelijke groet, Alex Sievers

Anne Jansen · 20/03/2017 op 23:03

De senioren cottages op Shakespeare eiland, Tudorpark Hoofddorp zouden de 1e kwartaal van 2017 aangeboden worden, maar het is al 20 maart 2017 en ik – als VIP kandidaat – heb tot heden niets gehoord. Weten jullie wanneer de inschrijving gepland is?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.