Geworteld Wonen is een initiatief van Jeroen Simons (Inbo) en Alex Sievers (Beyond Now). Doel van ‘Geworteld Wonen Buitenplaats Sion’ is om tot een hedendaagse Buitenplaats te komen, waarin duurzaam wonen en tuinieren met elkaar gecombineerd worden. Wij gaan een nieuw soort Buitenplaats realiseren op een heel bijzondere en intrigerende locatie: de plaats van de voormalige Buitenplaats Sion te Rijswijk, die zich uitstrekte van de Noordhoornse Wetering tot de huidige Spieringsweteringweg. Het is één van de plaatsen waar de wortels liggen van de Westlandse tuinbouwcultuur.

De historische buitenplaats lag in het zuidelijk deel van het plan RijswijkBuiten. Op het zogenoemde Eiland 2 zal met ons initiatief Gewroteld Wonen de historische reeks van klooster-buitenplaats-tuinbouwgebied een 21e eeuws vervolg krijgen. Het is onderdeel van een nieuwe, duurzame en groene wijk, in het gebied van Sion ’t Haantje, dichtbij historisch Delft. De toekomstige bewoner van de nieuwe Buitenplaats Sion zal een passie hebben voor tuinieren en geïnteresseerd zijn in Urban Farming. Samen (ver)bouwen, samen ondernemen. Het is voor mensen die in onze sterk stedelijke omgeving voeling willen hebben met de wortels van het bestaan. Voeling met de natuur, met de herkomst van ons voedsel, met de gezonde goede dingen van het bestaan. Het is voor mensen die hun eigen buitenplaats samen willen maken.

Er is inmiddels een initiatiefgroep gevormd met de eerste potentiële bewoners,  betrokken en ondernemende huidige bewoners uit het gebied die als ambassadeurs het idee verder willen helpen. Op zaterdag 23 juni 2012 lanceerde deze groep het initiatief, tijdens de Dag van de Architectuur. Het was een goedbezocht evenement midden in het gebied van de vroegere Buitenplaats Sion, tussen de nog bestaande kassen aan de Middendorpweg in Rijswijk. Gezamenlijk bouwden we aan dit unieke plan en genoten van lokale producten uit Sion. Huidige en voormalige bewoners van Sion en omgeving, een grote groep geïnteresseerden en de initiatiefgroep zelf, hebben erg genoten van het buitenleven op Sion. Er meldden zich reeds 15 huishoudens als potentiële bewoner van de nieuwe buitenplaats. De initiatiefgroep zet nu met hen de lijnen van de nieuwe buitenplaats uit. Inmiddels zijn de eerste schetsen gemaakt en kunnen we ons een voorstelling maken van de toekomstige buitenplaats. Ongeveer eke drie weken staat een gezamenlijk overleg gepland, de eerstkomende op dinsdagavond 5 juni. Kijk op geworteldwonen.nl voor het overlegschema. In onze planning gaan we uit van de start bouw in 2014.

Geïnteresseerd? Stuur een e-mail voor meer informatie naar info@geworteldwonen.nl


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.