ParkEntree is het woonconcept voor actieve senioren in Schiedam. We ontwikkelen ParkEntree volgens de kernwaarden van senior smart living: verbinden, genieten, ontplooien … leven! De ondertekening van het grondcontract met de gemeente en de feestelijkheden die daarbij horen vinden plaats op 29 juni aanstaande. In september staat vervolgens de start van de verkoop gepland.

Begin juni organiseerden we de vijfde co-creatiesessie. Een volle agenda met twee hoofdonderwerpen: 1) de laatste stand van zaken in ontwerp en de verdeling naar huur en koop en 2) de hospitality visie. We hebben, al luisterend naar de potentiële bewoners van ParkEntree gezorgd voor een divers palet aan woningen: grondgebonden en gestapeld, en allemaal met een goed gelijkvloers programma met woonkamer, keuken, minimaal één andere kamer en een badkamer. En met een makkelijke rechte steektrap naar boven of beneden, voor de bewoners die een extra etage wensen. Ook in maatvoering en prijs hebben we een mooie variatie weten te realiseren: van een knus tweekamer-appartement tot een ruim penthouse. Van een singelwoning met aan beide zijden een terras tot aan bungalows met een helemaal ‘affe’ veranda om een (met input van de bewoners) in te richten groene binnentuin. In totaal omvat ParkEntree 90 woningen in vijf types aangevuld met een clubhuis voor de bewoners. Dit clubhuis is straks dé ontmoetingsplaats voor de bewoners en hun vrienden. Om lekker met een wijntje voor de open haard te kunnen zitten, samen te kunnen koken in de semi-professionele keuken, om te fitnessen of om met anderen leuke dingen te bedenken en heb doem.

Over het clubhuis en het daaraan gekoppelde tweede hoofdonderwerp, de hospitality aanpak, kun je hier verder lezen.

ParkEntree is een gezamenlijk project van Beyond Now, Blauwhoed, Syntrus Achmea en Inbo.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.