Tijdens de door Beyond Now georganiseerde studiereis naar Japan brachten we ook een bezoek aan het Kizunaya Building, een ontwerp van Alphaville Architects uit Kyoto. Kentaro Tagekuchi, één van de partners van het bureau, nam ons mee in hun denkwijze en het ontwerpproces dat in zeer nauwe samenwerking met de pandeigenaar tot stand is gekomen. Het Kizunaya Building, dat een woning combineert met een edelstenenatelier en -winkel, is een prachtig voorbeeld van bouwen op een kleine kavel. Over elke cm2 is nagedacht.

In 2020 organiseren we een nieuwe studiereis naar Japan. Ook dan zullen we Kyoto aandoen. Klik hier voor meer informatie over deze studiereis.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

1 reactie

Gelukkig ouder worden in Japan | Beyond Now · 14/08/2020 op 23:00

[…] komen tot een zeer aantrekkelijk geheel. Dat kun je wel aan Japanse architecten overlaten. We zagen een werkelijk prachtig en vernuftig woonhuis annex atelier annex winkel in Kyoto van Alphaville en een fraai woonhuis in Okinawa van Ikuyo Nakama. Aandacht voor het detail, […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.