Go-go, Slo-go & No-go

Tampa, Orlando en Miami

Van 8 tot en met 13 oktober 2018 organiseert Beyond Now haar jaarlijkse studiereis naar Noord-Amerika. Opnieuw naar Florida, een zeer leerzame plek om te ervaren hoe vergrijzing, eigen regie en lifestylemanagement hand in hand gaan.

De Verenigde Staten is een wonderlijk land. De tegenstellingen ten spijt is Florida een bijzonder interessante plek om ons te laten inspireren op het vlak van wonen, welzijn en zorg. Juist omdat deze zuidelijke staat een aantrekkelijk klimaat geniet, komen senioren in allerlei leeftijdsgroepen graag naar Florida. Maar dan? Hoe zorg jij ervoor dat deze senioren in de door jou ontwikkelde buurt komen wonen of bij jou zorg afnemen? Marketing is natuurlijk belangrijk, maar ook het heel goed weten wat klanten vragen, hoe je doelmatig inspeelt op wensen en eisen van die senior, hoe je gastvrijheid ontwerpt en hoe je beheert met het oog op jouw doelgroep.

Tijdens onze reis langs referentieprojecten in Florida gaan we in op een combinatie van aspecten van hardware, software en orgware. Hardware gaat dan over de stenen en de dollars, software over het verhaal, het merk en de identiteit. Orgware, misschien wel de meest belangrijke voor een duurzame kwaliteit, richt zich op de eigen regie en organisatie.

In Florida benaderen we wonen, welzijn en zorg vanuit verschillende invalshoeken. Dat doen we door met verschillende mensen in gesprek te gaan: bewoners, ontwikkelaars, lifestylemanagers, architecten, makelaars, beheerders, zorgaanbieders en community builders. En dat doen we door een divers palet aan projecten te bezoeken, variërend van stedelijke setting tot een laid back resort omgeving; variërend van een dynamische seniorenstad tot een family community ontwikkeld door Walt Disney waar welzijn de verbindende factor is; variërend van verzorgd worden op een weldadige manier tot uiterste vormen van zelfredzaamheid.

Wat Florida ook bijzonder maakt? De vanzelfsprekende benadering van ouderen op basis van wat ze zelf kunnen en willen. Op zijn Amerikans: de go-go is een andere senior dan de slo-go en de no-go. Behandel ze dan ook anders en bied een levendige omgeving en, indien gewenst, zorg die meer vraaggestuurd en geïndividualiseerd is.

Tijdens de reis zijn er vele momenten om nieuwe en vernieuwende inzichten over wat interessant is voor onze diverse opgaven in Nederland met elkaar te delen.

Florida, oktober 2018. Gaat u mee?

Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven voor de studiereis naar Florida


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.