Met de gemeente Culemborg en Springco Urban Analytics onderzoekt Beyond Now de echte woningvraag in de gemeente. Daarbij kijken we verder dan alleen de constatering dat er alleen meer betaalbare woningen en woningen voor starters en senioren nodig zijn. En verder dan de wetenschap dat locaties slechts beperkt beschikbaar zijn.

Kwantitatief en kwaliteit onderzoek

Om zicht te krijgen op de woningvraag combineren we kwantitatief en kwalitatief onderzoek. We maken gebruik van diverse databronnen om te achterhalen welke bewegingen de afgelopen jaren zichtbaar waren op de woningmarkt. Per wijk geeft dat inzicht in onder meer de demografische ontwikkelingen, de woonwensen per leefstijl, de daadwerkelijke en voorgenomen verhuizingen en de (on)mogelijkheid om binnen Culemborg die woonomgeving te vinden waarin jij het best tot recht komt.

In gesprek

Ook gaan we in gesprek met een keur aan belanghebbenden in de woningmarkt, niet te vergeten de inwoners van de stad zelf. Met hen bespreken we tijdens een pop-up de voor hen belangrijke onderwerpen, waaronder uiteraard de eerder genoemde betaalbaarheid. Maar vooral ook willen we graag weten of er door andere combinaties te leggen, anders te denken of associatiever woonmogelijkheden bestaan die we nu over het hoofd zien. En dus spreken we ook over verantwoordelijkheid, eigen regie, organisatievormen, verleiding, samenwerking en samenredzaamheid. Want, vrij naar Einstein, als we de problemen in de woningmarkt niet kunnen oplossen als we niet omdenken, waar ligt dan de werkelijke route die we moeten kiezen? 

Orgware

Mogelijk ligt zo’n route op het vlak van bijzondere woonconcepten, zoals concepten waar de beheerfase nadrukkelijk gekoppeld is aan de ontwikkelfase. Of concepten die specifiek op een bepaalde doelgroep zijn geënt en die zijn ontwikkeld met een scherp oog voor hun noden en wensen. In voornoemde woonconcepten is de orgware mogelijk één van de succesfactoren. De vraag die dan komt bovendrijven is hoe we de match kunnen maken tussen doelgroepen, organisatie van ontwikkeling en beheer, én specifieke woonwensen.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.