Vorige week organiseerde Beyond Now een studiereis naar Florida, om aldaar inspiratie te delen rond active adult communities. Dit als onderdeel voor een gezamenlijk en dit jaar op te starten Senior Smart Living project. We bezochten onder meer Sun City Center, The Villages en Solivita. Geheel verschillende buurten, gebaseerd op verschillende kernwaarden van de bewoners. Deze verschillen zijn met name te zien in de aankleding van de voorzieningencentra en de opzet van de beheerorganisatie. De woningen in de verschillende buurten lijken allemaal wel wat op elkaar, alhoewel hier en daar toch verrassende plattegronden ontwikkeld zijn. Vanzelfsprekend zijn er in alle buurten modelwoningen ingericht om een zo huiselijk mogelijk beeld te geven wat je in je woning kunt ervaren. Hieronder een amateurfilmpje van het bezoek aan één van de modelwoningen in Solivita in de prijscategorie 250.000 dollar.

Tegelijk, de kracht van de buurten die we bezochten ligt niet in de kwaliteit van de woningen alleen. Veel meer gaat het om de lifestyle, en de bewoners die elkaar stimuleren zich in te zetten voor elkaar en de samenleving. Omdat het leuk is en lekker. Omdat het gezond houdt en betekenis geeft in het leven. Zo is er in Sun City Center een ambulancedienst die gerund wordt door de bewoners. Ook op je 82ste kun je dus ’s nachts uit je bed gebeld worden als één van de andere buurtbewoners spoedhulp nodig heeft. Of zoals in Solivita, waar je alle ruimte krijgt om cursussen te geven aan de buurtbewoners in alle handvaardigheden die je hebt. Dat faciliteiten de buurten, in fysieke ruimten, in infrastructuur, in bemensing en (soms) in financiële zin.

Onze studiereizen naar Noord Amerika gaan vaak over deze aspecten, en in bredere zin over marketing en management. Zo ook in de studiereis die we in maart organiseren naar Vancouver en Phoenix.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.