Actieve senioren, wonen, welzijn en zorg: Seattle en Phoenix 

Van 22 tot 28 maart 2020 organiseert Beyond Now een studiereis naar de Verenigde Staten: Seattle (Washington State) en Phoenix (Arizona). We bezoeken verschillende attractieve woonmilieus voor senioren. Dat doen we met het oog op de behoefte in ons land aan een diversiteit aan woonconcepten die inspelen op de grote vraag vanuit de senior. We bezoeken zowel communities waar zorg centraal staat als communities waar zorg in het geheel geen rol speelt. En een en ander er tussen in. En passant gaan we ook op bezoek bij de afdeling World Wide Health van Microsoft op hun campus in Redmond, de wereldberoemde woon-, werk- en leercommunity Taliesin West en ervaren we de inspirerende architectuur van het Experience Music Project en de Seattle Central Librabry.  

Tijdens de reis passeert een groot aantal thema’s de revue, allen van belang wanneer wij in ons eigen land werken aan aantrekkelijke, verbindende en stimulerende omgevingen om te wonen, te zorgen of verzorgd te worden. Zo zullen we vanuit verschillende invalshoeken onder meer spreken over woonsferen, hospitality, identiteit, betaalbaarheid, samenredzaamheid, verleiding, verantwoordelijkheid, (zorg)exploitatie, vrijwillige inzet en gebiedsmarketing. Maar met name gaat het in deze studiereis over ervaren. Met eigen ogen zien hoe oudere Amerikanen wonen en leven, hoe ze hun passies beleven en zich op hun manier inzetten voor een fijne leef-tijd. En natuurlijk zijn wij geen Amerikanen, en natuurlijk maken wij soms andere keuzes. Maar ook Amerikanen zetten zich, net als wij, in voor een leven met interessante ontmoetingen, liefde en geluk.

Juist de VS is een zeer interessant land als het gaat om bijzondere en attractieve woonmilieus voor senioren. Sun City, één van de projecten die we bezoeken, bestaat in 2020 al zestig jaar. Hier beleven we zestig jaar ervaring in het ontwikkelen, beheren en exploiteren van een community voor 55-plussers. Interessant is het om te zien dat gemiddelde leeftijd in deze omvangrijke community nog steeds rond 70 schommelt. Door de jaren heen is Sun City steeds actueel gebleven om jonge 55-plussers te blijven trekken. Maar niet alleen Sun City is boeiend. Ook Merrill Gardens, Dell Web’s Festival, Providence Point en Silverstone zijn interessante communities in ons programma. Om een breed beeld te krijgen gaan we tijdens de reis in gesprek met verschillende partijen zoals ontwikkelaars, zorgaanbieders, property managers, lifestyle managers, vrijwilligers, architecten en veel bewoners.

Seattle en Phoenix, maart 2020. Gaat u mee? Meer info volgt op korte termijn.


Alex Sievers

Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.